Anunțul făcut de OMS! Ce se întâmplă cu persoanele care suferă reacții adverse, după vaccinarea împotriva coronavirusului
Organizația Mondială a Sănătății a făcut un anunț important pentru persoanele care suferă reacții adverse, după ce se vaccinează împotriva noului coronavirus.
Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au transmis un mesaj important pentru persoanele care suferă reacții adverse, după ce se vaccinează împotriva noului coronavirus. OMS promite un program de compensare a persoanelor care au avut reacţii adverse, fiind singurul mecanism global de compensare vis-a-vis de acest lucru, arată Mediafax.
Potrivit anunțului făcut, persoane din 92 de țări (190 de state) vor beneficia de acest lucru, prin platforma ”COVAX”. Se primesc compensații pentru cazurile „rare de efecte adverse grave, asociate distribuirii de vaccinuri prin COVAX până la 30 iunie 2022“.
„Este vorba de primul şi unicul mecanism de acordare de compensaţii pentru daune provocate de vaccinuri care operează la scară internaţională“, precizează OMS.
”Acest mecanism de compensare fără culpă ajută oamenii din ţările şi economiile eligibile să poată beneficia de ştiinţa de ultimă oră care a livrat vaccinuri COVID-19 în timp record”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
A fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului în Marea Britanie și în alte 10 state
Experții au descoperit o nouă tulpină a Covid-19 în Marea Britanie, dar și în mai multe state de pe glob, inclusiv în Danemarca, SUA și Australia. Este vorba despre varianta denumită ”B1525” și până în acest moment au fost descoperite 32 de cazuri în Marea Britanie. Potrivit The Guardian, cele mai vechi secvențe au fost datate în decembrie și au apărut în Marea Britanie și Nigeria.
Specialiștii transmit faptul că genomul său este similar cu varianta ”Kent B117” și conține un număr îngrijorător de mutații care i-a speriat pe cercetători, chiar și mutația ”E484K” la proteina spike, o proteină găsită în exteriorul virusului care joacă un rol important în a ajuta virusul să pătrundă în celule.
Această mutație ”E484K” este prezentă în variantele care au apărut în Africa de Sud și Brazilia și se crede că ajută virusul să se sustragă anticorpilor neutralizanți.
Sursă foto: Pixabay